Kaj dobite za svoj denar?

  • Cena najema se razlikuje glede na to, kdaj želite jadrati. Najnižje cene so v mesecih pred glavno poletno sezono in po njej, najvišje pa seveda v glavni sezoni na vrhuncu poletja.

    V čarterski ceni najema je vštet najem opremljenega, zavarovanega in uradno registriranega plovila za chartersko plovbo.

    Najeto plovilo se prevzema in vrača na podoben način kot najem vozila. Brezhibno in obljubljeno plovilo prevzamete s polnim rezervoarjem goriva in polnega seveda tudi vrnete. Za upravljanje s plovilom je prav tako potrebno imeti tudi ustrezne dokumente o usposobljenosti.

  • Ugodnejšo ceno si lahko zagotovite, če termin rezervirate v času EARLY BOOKING-a oz. v času zgodnjih prijav ali LAST MINUTE-a, torej zadnji hip.

    Early booking pomeni, da rezervirate barko že zelo zgodaj, ponavadi že jeseni ali do konca januarja, ko je izbor kvalitetnih plovil največji in tudi cene ugodnejše za t.i. zgodnjo rezervacijo.

    Last minute pa vam zadnji hip omogoča rezervacijo še prostih in cenovno ugodnejših plovil. Tak način zahteva malce sreče oz. včasih tudi loterijo za nakup ”mačka v žaklju”. Za Last minute rezervacijo priporočamo, da prisluhnete našim nasvetom.

  • Obvezna doplačila

    Povratna kavcija za plovilo ureja vašo odgovornost in pravice do najetega plovila in se ureja ob vkrcanju. Višina zahtevane deponirane kavcije ali premija za eventualno zavarovanje je vedno znana ob podpisu pogodbe za rezervacijo in se deponira ali v gotovini, še največkrat pa s kreditno kartico. Marsikje pa je tudi na voljo zavarovanje kavcije, kar pomeni, da si s plačilom nepovratne premije zmanjšate svoje skrbi.

    Transit log - čiščenje - menjava čarterja
    Poleg cene najema so večinoma še obvezni stroški, t.i. transit log, ki ga nekateri poenostavijo kar v čiščenje ali menjava čarterja. V storitvi, ki se plača kot transit log, je ponavadi vključena menjava posadke na plovilu, čiščenje plovila, posteljnina, večinoma tudi brisače, lokalni DDV, plin ipd.

    O vseh pričakovanih stroških je najemnik seznanjen ob rezervaciji, s čimer je možnost nepričakovanih presenečenj na licu mesta izključena.

    V nekaterih državah kot npr. na Hrvaškem, je obvezno doplačilo lokalna turistična pristojbina, ki znaša cca 7 Kun (oz. nekaj manj kot 1 €/dan na osebo za odraslo osebo, za otroke polovica). Ta pristojbina se večinoma plača na licu mesta in to v gotovini v hrvaških kunah.

  • Doplačila po želji 
    Z doplačili po želji imate možnost najema dodatnih storitev, kot npr. najem izvenkrmnega motorja za gumaka, če le-ta ni že vključen v ceni, varnostne mreže na ograji, mobilnega interneta, dodatnih jader, dodatnih brisač ali dodatne posteljnine, najem sup-a ipd.