Kdaj in kje pluti?

  • Plovba je povsem individualni program razpolaganja s časom in samostojno določanje lokacij plovbe. 

  • Poletni meseci so idealni za sproščeno, družinsko jadranje, ko se lahko predajate vročim sončnim žarkom in toplemu morju. Vsem novincem pripravimo po želji tudi predloge križarjenj in nasvete.

    Za športne ali bolj vroče jadralce pa se pravo jadranje prične že v predsezoni ali pa v posezoni, t.j. spomladi in jeseni. Takrat so najboljše jadralne razmere, pa še gneči se izognete.

  • Trajanje najema plovila
    Praviloma trajajo najemi en teden, dva ali več, t.j. pretežno od sobote popoldan (16-17h) do sobote zjutraj (8-9h). Jahte pa je možno najeti tudi za krajše termine, a je to zelo odvisno od sezone, razpoložljivosti in pa od posameznih čarteristov. V pred in posezoni, ko je povpraševanja manj, je verjetnost za krajši termin seveda večja.

  • Pri nas imate možnost izbirati med številnimi bazami v številnih državah po Evropi in svetu.
    Najbolj popularna je vsekakor naša soseda Hrvaška s svojimi prečudovitimi otoki. Tu lahko izbirate med severnim Jadranom (Istra), Kvarnerjem in srednjim Jadranom, kjer je ponudba tudi največja.
    Ta pravim pomorcem predlagamo jadranje po Grčiji, kjer se lahko nagledate tipične grške arhitekture in antičnih spomenikov, ali pa po Turčiji.
    Za največje avanturiste pa ponujamo tudi najeme na Karibih, Sejšelih ali na Tajskem.